Wesley Klein

Als Wesley 15 jaar wordt begint hij met zijn carrière, eerst nog voor de spiegel op zijn kamer maar later in de kroeg. Iets wat bij heel veel verschillende artiesten is gebeurd wordt zijn kwaliteiten niet on opgemerkt. In een kroeg wordt hij door zijn moeder een microfoon in zijn handen gedrukt. De Leidenaar zicht een van de beste nummers van Andre Hazes: de vlieger. De stampvolle kroeg gaat uit zijn dak. Een star is born!

Zijn eerste singel ‘Adios my love’ komt in 2007 uit, op gevolgd door het nummer “feest in de liefde”. In zijn woonplaats doet hij drie keer deel aan het ‘Leids Festival van het Levenslied’ en wordt in de verschillende jaren 3e 2e en zelfs de 1e plaats te bemachtigen. Zijn vriendin geeft (zonder medeweten van Wesley) op voor het SBS-programma Popstars. Hij doet mee en gaat voor de audities in juli 2009. De jury is onder de indruk van zijn zangkwaliteiten en gaat door. Het grote publiek wordt fan van hem en weet met Kim, Kristel en Joshua in de grote finale te komen in 2010. Hij wint uiteindelijk Popstars en krijgt directe een platencontract en mag zijn eerste single opnemen: ‘You raise me up’. Er volgen meer nummers van zijn hand o.a. de Nederlandstalige single singel ‘Een ongelofelijke droom’.

Na popsterren gaat he snel. Zo is verzorgt hij gastoptredens gast tijdens ‘Toppers in Concert’ die drie keer uitverkocht is. Hij is op verzoek van Rene Froger gastzanger van het 50 jarige verjaardag van Rene in Carré. In de korte carrière heeft Wesley al diverse prijzen gewonnen zoals Buma Award, voor ‘Aanstormend Talent’ (sterren.nl). In 2014 is hij één van de drie leden van de band Gents die bestaan uit Danny Nicolay , Danny Froger. Ze brengen de Hitsingel “Dans en zing” uit en wordt een groot succes.

Wesley heeft een vriendin Nelly en samen hebben ze een dochter Jailey. Voor meer informatie over Wesley Klein