Peter Beense

Peter Beense wordt geboren op 27 augustus 1963. En groeit op in de Amsterdamse Kinkerbuurt en is de zoon van een verwarmingsmonteur. Zijn eerste grote succes boekt hij met zijn debuutsingle ‘Mijn donkerbruine broeder’ daarna gaat het snel met de volkszanger en begint hij met een indrukkwekkende loopbaan. Anno nu is hij een dan de succesvolste Nederlandse levenslied vertolkers. Zijn grootste succes behaald hij met de hit singel ‘Daniel’. Daniel woont in Diemen.

Het is tijdens de start van zijn loopbaan als volkszanger niet altijd van een lije dakje gegaan. Hij pakte om de kost te verdienen allemaal verschillende baantjes aan zoals schoonmaker, tankcleaner, Kok en volgde hij een opleiding tot banketbakker. Zijn eerste optreden was in Café Bolle Jan, de kroeg van de vader van Rene Froger. Pas later opende hij in 1989 in hartje Amsterdam, zijstraat van het Rembrandtplein, zijn eigen Café Peter Beense. In de kroeg vind je de authentiek Amsterdamse gezelligheid terug waar je naast optredens van Peter zelf ook vele muzikanten live optraden. Zijn grote idool Andre Hazes leert Peter kennen nodigt hem uit voor het optreden in het voorprogramma van de reeks Hazes concerten.

Peter heeft een voorliefde voor de voetbal club Ajax en wordt door de club in jaren 90 vaak uitgenodigd om op te treden inde ArenA. Het is perfect platform heeft om zijn vele hits ten gehore kon brengen waaronder de legendarische legendarische ‘Ay, Ay, Ay, AJAX’. Ook was Peter te zien op het Leidseplein en Rembrandtplein als Ajax weer kampioen werd. Je kunt terecht zeggen dat Beense een echte gangmaker is op ieder feestje. Dat resulteerde in uitverkochte concerten in Koninklijk Theater Carre en de Heineken Music Hal.

Tijdens het afscheid van Andre Hazes is hij een van de bekende zangers die optrad en zo zong hij met een duet met Andre. Ook zingt hij duetten met Koos Alberts en Harry Slinger. In 2010 staat Peter zelf als centrum van de belangstelling als hij de zijn zilveren jubileum viert in Carre. Dat hij veelzijdig is bewijst hij als hij met rappers Party Squad en Negativ optreed. Verder krijgt hij rolletjes aangeboden in films als films ‘Bolletjes Blues’, ‘Homey’ ‘Barboza’.

In 2011 wordt hij uitgenodigd als zanger in de reeks concerten van ‘de toppers’. Voor het grotere publiek is hij ook bekend geworden door deelname aan TV programma ‘De Beste Zangers van Nederland’ en de concerten ‘Holland Zingt Hazes’. Nee, Peter is nog lang niet uitgezongen. Mede door zijn persoonlijkheid is hij een van de grootste zangers en vertolker van het Nederlandse levenslied. Lees meer op zijn officiële website PeterBeense.nl