Jannes

Jannes is geboren op 26 juni in 1973 in Noordscheschut als Jannes Wolters. Jan komt uit een muzikaal gezin, zo speelt zijn opa accordeon. Op vijfentwintig jarige leeftijd treedt hij voor het eerst op voor een feestje van zijn schoonmoeder. En met succes speelt hij de sterren van de hemelen besluit met zijn schoonvader om het lied “ben jij bij me”op te nemen en op CD te persen. Dat was de start in 1998…

Radio NL moest indertijd nog uitgevonden worden maar op alle illegale Nederlandstalige radio stations en lokale omroepen pikte het muzikale talent al snel op. De volkszanger werd omarmd en niet meer losgelaten door een grote schare fans. Er volgen dan vele hits in een hoog tempo. Jaarlijks komt er een nieuw CD van zijn hand. In dertien jaar tijd heeft hij de 12e album afgeleverd ”Wij Vieren Het Leven is Jannes”. Zo is op de website van Jannes te lezen dat dit weer een top producties is in de typisch Jannes stijl. Tot op heden heeft Jannes meer dan 500.000 CD’s verkocht: met alle kleuren; goud en zelfs platina.

Maar wel steeds in verrassende muzikale stijlen. Inmiddels heeft Jannes ruim 500.000 cd’s verkocht, goud en platina behaalt, meerdere grote hits gescoord en vele muziekprijzen gewonnen. Hij werkt nauw samen met Emile Hartkamp en Norus Padidar als product- en schrijfteam. De grootste hits van Jannes zijn “een heetje meer” (2005), “laat de zon maar schijnen”(2007), “ga dan”(2008), “ietsie pietsie” (2009), “ik wil altijd bij jou zijn” (2010) en “Na na na” (2011).

Naast de hoge productie van nieuwe Nederlandstalige hits is hij ook een graag geziene gast bij optredens. Hij kiest er voor om in zowel in het grote Ahoy op te treden maar ook in kroegen en theaters. Reden: dicht bij de mensen te staan. Jannes is ondanks zijn staat van dienst, lekker gewoon gebleven. Jaarlijks pakt hij zo’n 200 optredens en is één van de iconen van het MEGA Piraten Festijnen van Willie Oosterhuis. Da’s ook waar hij zijn bijnaam van heeft gekregen: Koning van de Piraten.

En voor de dames; ja hij is (nog steeds) getrouwd en heeft 2 zonen, Jozef en Jan. De officiele website van Jannes