Frans Duijts

Op zijn 13e levens jaar begon hij een drive in show en werkte later als geluidsman. Zo af en toe moest hij de microfoon testen en zong dan gewoon wat. Vooral Hazes imitaties. Dit ging niet onopgemerkt en op een bepaald moment werd hij gevraagd om op te treden met Hazes liedjes.

Net zoals bij Peter Beense is Andre Hazes de grote inspirator van Frans Duijts. Zijn begin carrière imiteert hij Andre en toerde door het land. Toch wilde hij ooit een keer uit de schaduw stappen van Andre door zelf geschreven nummer te gaan schrijven en zingen. Dit keerpunt was in 2005 toen hij door Pier Kartner (alias vader Abraham) werd benaderd voor het nummer “Jij denkt maar dat je alles mag van mij”. Het werd een KNALLER van een hit en brak door bij het grote publiek

In 2006 kwam hij met het album “ik zing een lied voor jou” met voornamelijk zelf geschreven nummer en met een eigen sound. Zijn tweede Album “zo ben ik mezelf” werd zelfs platina bekroond. Ook in 2010 komt een album uit “leef je droom” waarin Frans een nieuwe weg in slaat met volwassen CD met up- en mid-tempo nummer af gewisseld met mooie ballets. Vlak daarna komt hij met een nummer “morgen is pas morgen en wordt regelrechte nummer 1 notering. Het nummer is geschreven door niemand minder dan Roel van Velzen en Nick Schilder.

In maart 2012 komt het vierde album uit. Alles met je delen heet het album en in de eerste week werd er al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Goud dus. Op het nummer werd Frans samen met Will Sommers, Jochem Fluitsma (van Fluitsma en Van Thijn), Tom Peters en Manfred Jongenelius.

Het vijfde album “oud en vertrouwd” gaat hij terug naar zijn roods. Inmiddels ins Frans omarmd door een grote schare fans en is hij terecht een van de beste vertolkers van het Nederlandse levenslied. De officiele website van Fran Duijts