Frans Bauer

Frans wordt geboren als Frans van Dooren en niet als Frans Bauer. Dit komt omdat zijn moeder Wies van Dooren nog niet getrouwd was met de vader Chris Bauer. Het Katholieke gezin woonde op een woonwagenkamp en wast tijdens zijn jeugd al overtuigd dat zijn toekomst in de muziek lag. Zoals de meeste van ons heeft Frans ook idolen en dat waren Koos Alberts, Julio Iglesias en Elvis Presley.

Zijn eerste single “Ben je jong” is opgenomen in 1987 onder de productie van Riny Schreijenberg en Emiel Hartkamp en werd een bescheiden hit met een verkoop van 500 singles. Frans krijgt nationale bekendheid als hij in februari 1992 meedoet aan een van de langstlopende TV programma’s All You Need Is Love.

Het jaar 1994 wordt keerpunt in zijn carrière als hij het nummer ‘Als Sterren Aan De Hemel Staan’. Het jaar daarna gaat hij toeren, heel veel toeren in Nederland. Weer een jaar later in 1996 maakt hij de overstap naar Duitsland. Hij breekt met het Duitstalige album “Liebesbriefe “ door in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

De populariteit in Nederland blijft niet achter. Hij verschijnt met Marianne als duet op het album. Binnen een paar dagen na de release heeft hij al 302.000 nummers verkocht. Van dit album komt ook de hit singel “de regenboog” af.

In 1997 komt het album uit in de “Weil Ich Dich Liebe“ uit voor de Duitstalige regio. In Nederland heet het album “Wat Ik Je Zeggen Wil” uit. Een super succes is geboren. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis haalt komt hij op nummer 1 binnen in de Nederlandse album top 100!

Daarna gaat het hard met Frans. Krijgt vele publieksprijzen, staat in Madame Tussaud, heeft een eigen merchandise-lijn, heeft een fan club van meer dan 10.000 leden, is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, had een eigen reality tv serie en maakt nagenoeg ieder jaar een album die nagenoeg altijd de top 5 haalt van best verkochte albums. De officiele website van Frans: FransBauer.nl